Dit zijn alle PS5 games!

Dit zijn alle PS5 games!

Sony wil je voor zich winnen met zijn PS5-gameslijst en deze nieuwe trailers!

De PS5 games line-up werd onthuld tijdens Sony’s officiële onthulling op 11 juni, en ja, we zijn onder de indruk. De livestream heeft misschien het ontwerp van de PlayStation 5 onthuld, maar uiteindelijk zijn het de PS5-games die ons de console zullen verkopen, Sony heeft een goede start gemaakt. Het enige voorbehoud is dat de lanceerperiode zelf misschien een beetje matig is, want Horizon Forbidden West komt pas in 2021 uit.

Terwijl we tijdens het evenement geen officiële bevestiging kregen van de PS5-prijs, zette Sony in zijn urenlange gameplay footage-presentatie die Microsoft nog moet proberen te overtreffen met de Xbox Series X. Daarna zijn nog een heleboel andere PS5-games op een aangekondigd, zoals FIFA 21 en Madden 21.

We hebben dus een uitgebreide lijst samengesteld van alle PS5-games die tot nu toe zijn bevestigd, met inbegrip van zowel first-party, als thrid-party, naast de PS5-games die we in de toekomst verwachten (en hopen) te zien.

Spider-Man: Miles Morales

Aanvankelijk dachten we dat Spider-Man: Miles Morales een vervolg was op Insomniac’s veelgeprezen Spider-Man, toen leek het erop dat de game een uitgebreide remaster was van de originele game. Nu, is het bevestigd dat Spider-Man: Miles Morales een op zichzelf staande titel is, vergelijkbaar met Uncharted: Lost Legacy, die meer lijkt op een spin-off dan op een volwaardig vervolg.

Hoe dan ook, we kijken er naar uit. Hoewel we niet al te veel over de game weten, zou je dankzij de PS5 SSD vrijwel direct door New York moeten kunnen reizen, terwijl de haptische feedback in de PS5 DualSense-controller het gevoel van het gevecht zou moeten versterken.

 

Gran Turismo 7

Het zou geen echte PlayStation-game-event zijn zonder een voorproefje voor een nieuwe Gran Turismo-game, en het zou geen echte Gran Turismo®-voorproefje zijn als we ons niet zouden afvragen of dit wel of niet een lanceringsgame zou zijn. Er was geen releasedatum verbonden aan deze aanstaande PS5-game.

Dat maakt niet uit. We kunnen je vertellen dat ontwikkelaar Polyphony Digital werkt aan de volgende generatie visie op de racesim-serie en het eerste genummerde GT-racespel sinds GT6 in 2013. In tegenstelling tot sommige andere PS5-trailers die tijdens Sony’s onthullingsevenement werden getoond, kregen we in-game beelden te zien van achter het stuur. Je zult denken dat het er prachtig uitziet, of dat het prachtig saai is, afhankelijk van je visie op de franchise.

 

Godfall

Gearbox and Counterplay Games onthulden Godfall bij de Video Game Awards van afgelopen december, die er een beetje uit zagen als Destiny, of een Borderlands met zwaarden. Verrassing! De gameplaytrailer die we zagen op Sony’s PS5 evenement bevestigde onze vermoedens, met spelers die grote monsters in glorieus versierde pantsersets slaan en snijden. Die heten Valorplates, omdat ze dat natuurlijk ook zijn, en je wisselt tussen hen om te ’transformeren in onstuitbare meesters van de melee combat’ op je weg door de rijken om de gekke god Macros te doden. Godfall, dus.

 

Horizon: Forbidden West

Aloy keert terug in een ander visueel prachtig avontuur, waarin de toekomstige krijger het opneemt tegen robotachtige dinosaurussen in heel Amerika in het PS5-vervolg Horizon Forbidden West. Qua gameplay lijkt het op een soortgelijke opzet als de vorige game, een open-wereld over glinsterende stranden en prachtige bergen. Het was al gauw de meest visueel aantrekkelijke game tijdens de PS5 showcase, misschien wel de enige game die eruitzag als een echte generatiesprong ten opzichte van wat we eerder op de PS4 en PS4 Pro hebben gezien.

 

Oddworld: Soulstorm

Je kunt een goede Mudoken niet verbergen. Het volgende spel in de Oddworld-serie is weer een remake: terwijl de Oddworld 2014: New ‘n’ Tasty de originele Oddworld opnieuw heeft gemaakt: Abe’s Oddyssey. De volgende titel in de serie, Oddworld: Soulstorm, maakt een remake van het vervolg, Oddworld: Abe’s Exoddus. Dit maakt het de perfecte plek voor nieuwe spelers om op te pikken: Soulstorm volgt de hoofdrolspeler in de serie, Abe, die zich net heeft losgemaakt van de zelfgenoegzaamheid van arbeiders om een opstand te leiden met zijn mede-Mudokens tegen hun uitbuitende kapitalistische opperheren, de Glukkons. Echt een spel voor onze tijd.

 

Resident Evil 8: Village

Terwijl de serie zich richtte op mooie third-person remakes van klassieke survival horror avonturen in de vorm van Resident Evil 2 en 3, is de toekomst van de mainline serie stevig op de eerste plaats gekomen. Resident Evil 8: Village komt naar de PS5, en het ziet er naar uit dat het een terugkeer zal zijn naar de griezelige Europese setting van het hoogtepunt van de serie, Resident Evil 4. Van weerwolfachtige monsters tot de terugkeer van Chris Redfield, het ziet er even angstaanjagend als mooi uit.

 

Demon’s Souls

Het is al meer dan tien jaar geleden dat Demon’s Souls ons voorgoed heeft gefrustreerd op PS3, en de meedogenloos moeilijke strijd is terug voor het PS5 lanceervenster. Het wordt vanaf de grond opgebouwd door Japan Studio en Bluepoint Games. Weet je, voor het geval je 2020 nog niet moeilijk genoeg vond, deze klassieker maakt dat je die gloednieuwe PS5 DualSense-controller in woede over de kamer wilt gooien. Breng het onophoudelijke trial-and-errorgevecht maar op gang!

 

Grand Theft Auto 5 enhanced

Drie keer is scheepsrecht voor Rockstar Games, die GTA 5 naar de PlayStation 5 zal brengen in wat het bedrijf een “nieuwe en verbeterde” editie noemt. Wat er precies nieuw of verbeterd is, valt nog te bezien of wat dit betekent voor de nog steeds onbekende GTA 6-releasedatum. We zouden graag zien dat er eindelijk singleplayer DLC’s worden toegevoegd, als dat mogelijk is. Wat we wel weten is dat de PS5-versie in 2021 komt en dat degenen die nog steeds het GTA Online-gedeelte van de game op PS4 spelen, tot aan de PS5-release elke maand $1 miljoen aan in-game cash krijgen.

 

Project Athia

De Project Athia PS5-trailer stelt expliciet dat de game “exclusief voor PS5 is ontworpen” (hoewel het ook naar de PC komt, kwamen we er later achter). Het maakt niet uit, dit gloednieuwe spel is van Square-Enix, de ontwikkelaars achter de Final Fantasy franchise. Het speelt zich af in een weelderige fantasiewereld vol wezens en gigantische draken en lijkt een grootschalig actie-avontuur te worden, waarbij de magische elementen van de Final Fantasy-games worden samengevoegd met enkele van de grootschalige omgevingen die je van een open-wereldspel zou verwachten. Een om naar uit te kijken.

 

Solar Ash

De opvolger van de gelauwerde (en stoere) Hyper Light Drifter van Heart Machine is Solar Ash, een andere persoonlijke game “over reflectie en vooruitgang”, volgens een PlayStation Blog post. Gezien de gelijkenis tussen de hoofdrolspelers in de oude game en de nieuwe, zijn de games misschien wel met elkaar verbonden – maar voor nu weten we alleen dat spelers zullen proberen in leven te blijven als ze door een wereldomspannende ruimtescheur reizen die de Ultravoid wordt genoemd. Verwacht dynamische, prachtige levels en gladde actie die het volgende spel van Hyper Light Drifter’s gewaardeerde makers waardig zijn.

 

Goodbye Volcano High

In veel van de PS5-games die Sony heeft laten zien, ging het om het tonen van dynamische werelden vol gevechten en oogverblindende visuele effecten, maar Goodbye Volcano High koos voor een heel andere benadering. Het lijkt erop dat deze game het soort vertakkende verhaallijn van Life is Strange of The Walking Dead naar de volgende generatie gaat brengen in een liefdesverhaal over tienerdinosaurussen, en dat maakt het in zekere zin het hoogtepunt van het hele PS5-gamegebeuren voor een bepaald soort persoon.

 

Returnal

Returnal komt van de arcade-shooter specialisten van Housemarque, maar het is een heel ander soort ervaring dan Dead Nation of Resogun. Deze derde persoon shooter/rogue-achtige hybride heeft je vastgezet op een buitenaardse planeet die elke keer dat je sterft transformeert, een Edge of Tomorrow-achtige aanpak waarbij de dood deel uitmaakt van het verhaal. Je kunt van vuurmodus wisselen met behulp van de adaptieve triggers van de DualSense.

Bugsnax

Bugsnax is de onschuldig uitziende PS5-game die de signalen opvangt van de schattige titels Animal Crossing: New Horizons en Octodad, met een snack gevulde gameplay twist. Er is een goede reden waarom de graphics op Octodad lijken: Dadliest Catch – het is gemaakt door dezelfde ontwikkelaars achter de door student-ontwikkelde hitgame.

In Bugsnax speel je als (meestal) tweevoetige dieren en beestjes die voedselfavorieten eten, zoals fruit en worstjes, genoeg worden die snacks. Armen zullen veranderen in hotdogs en handen zullen veranderen in aardbeien. Het klinkt raar… en heerlijk.

 

Sackboy: A Big Adventure

Nee, we hebben LittleBigPlanet 4 niet gezien op het grote PS5-game reveal-evenement, maar Sony en ontwikkelaar Sumo Digital boden wel een spin-off game aan met je favoriete juteheld van LBP, Sackboy. Dit is een 3D-platformer, in plaats van een 2.5D-game, waardoor Sony bij de lancering een Super Mario-rivaal heeft met de schattigheid van een Yoshi-game. Het beste van alles, het lijkt te gaan om vier-speler gameplay, zoals te zien is in het einde van de trailer.

NBA 2K21

De NBA 2K21 trailer voor PS5 bevat geen juichende fans – het is dus de meest realistische weergave van het echte NBA 2020 seizoen van dit jaar tot nu toe. Het beschikt over NBA Pelicans speler Zion Williamson helemaal alleen op het veld – alleen hij, een basketbal en heel veel zweet. We willen meer echte gameplaybeelden zien van deze door Visual Concepts ontwikkelde game, en dat zal waarschijnlijk nog voor de PS5-lanceringsdatum gebeuren. De NBA 2K-games komen meestal in september uit, en dat betekent dat als je de best uitziende next-gen-versie wilt, je misschien moet wachten.

 

Destruction All stars

Een mix van Twisted Metal en Fortnite, Destruction AllStars is het soort spectaculaire, multiplayer game waar we wel zoet mee zullen zijn. Als je de explosieve PS5-trailer van de game bekijkt, lijkt het erop dat de strijd begint met iedereen in krachtige voertuigen en dat de actie vervolgens overgaat in een verwoede free-for-all game, terwijl je probeert te voorkomen dat je coureur wordt overreden. We houden deze game goed in de gaten.

 

Deathloop

Toen Arkane Lyon’s Deathloop werd onthuld op de E3 2019, toonde de gestileerde trailer de spelers die overleefden op een chaotisch eiland waar iedereen je probeert te vermoorden, steeds maar weer, terwijl je probeert te ontsnappen aan een tijdlus. Maar Sony’s PS5-gameplay onthulde ons veel meer inzicht en, nou ja, gameplay: in Deathloop speel je Colt, vijand nummer één op het feesteiland Blackreef, en moet je je een weg sluipen en schieten langs het elimineren van acht doelwitten die je opgesloten houden in een nachtmerrie-achtige Groundhog Day. Oh, je moet ook nog ontsnappen aan een moordenaar die komt om je neer te halen. Deze wordt mogelijk bestuurd door een andere speler. Het spel lijkt zich te vormen als een gmae in Arkane’s geprezen Dishonored serie die is gedompeld in de jaren ’70 met een aantal rechtvaardige Saul Bass stijl op te starten. Wij kunnen niet wachten.

 

Stray

Hou je van robots? Hou je van neonlichten? Hou je van katten? Dan is Stray misschien wel het perfecte spel voor jou. Afkomstig van Indie-game lievelingen Annapurna Interactive, is Stray een futuristische game, waar mensen lijken te zijn vervangen door robots. Hoewel de trailer niet erg duidelijk was, lijkt het erop dat je als kat door een Blade Runner-achtige omgeving navigeert – als een van de weinige levende wezens in de buurt, zo lijkt het. Wat je precies moet doen in het spel weten we nog niet zeker – hopelijk is er een speciale ‘purr’ knop.

 

Hitman 3

Hitman 3 komt in januari 2021 naar de PS5 en het lijkt een geweldige manier om een gloednieuw jaar te beginnen met de PlayStation 5. De game maakt de verhaallijn van World of Assassination, die begon met de herstart van de serie 2016, af en de onthullingstrailer laat zelfs wat gameplaybeelden uit Dubai zien. Het is net zo oogverblindend als je zou verwachten: Agent 47 infiltreert in een wolkenkrabber door de buitenkant tegen de achtergrond van de woestijn te schalen en de verschillende vermommingen aan te trekken waar de serie bekend om staat.

 

Ghostwire: Tokio

Ghostwire: Tokio is een nieuwe PS5 exclusive van Shinji Mikami en Tango Dreamworks die de stad Tokio voor 99% ontvolkt ziet raken door een paranormale gebeurtenis, waardoor boosaardige geesten de stad en haar overlevenden in de steek laten. Het heeft alle kenmerken van de moderne Japanse horror met griezelige schoolmeisjes en gezichtsloze, parapluloze geesten die gekleed zijn alsof ze gaan werken op een Neo-Tokyo bank direct uit Akira. Je speelt als een van de overlevenden van de stad die zelf superkrachten ontwikkelt tijdens de mysterieuze paranormale gebeurtenis, dus het is aan jou om de stad te verdedigen tegen de krachten die haar belegeren met behulp van allerlei paranormale vermogens.

 

Jett: The Far Shore

Jett: The Far Shore is een beetje een raadsel, maar dat is te verwachten van Superbrothers, de studio achter Sword and Sworcery. De nieuwe game volgt Mei, een Jett scout die afdaalt van een gigantisch sterrenschip om een mythische oceaanplaneet te verkennen en de bron van een interstellaire transmissie te ontdekken – maar dan wel op basis van het geluidsontwerp en de composities van scntfc, de kunstenaar achter de soundtracks voor Afterparty, Oxenfree, en Jenny leClue, Detectivu, Jett: The Far Shore belooft een audiovisuele (en vibrerend tactiele) ervaring te worden.

 

Kena: Bridge of the Spirits

Een betoverend verhaalvertellend avonturenspel, Kena: Bridge of the Spirits draait om het vinden en laten groeien van een klein team van geestesgenoten genaamd the Rot. Je moet hun vaardigheden verbeteren en nieuwe manieren vinden om de omgeving te manipuleren in een spel dat ons doet denken aan de Xbox 360-lanceringstitel, Kameo: Elements of Power. De game belooft ten volle te profiteren van de volgende-generatie eigenschappen van de PS5, dus hopelijk zal er een interessant gebruik van 3D audio en de unieke functionaliteit van het DualSense-controller zijn.

 

Little Devil Inside

Little Devil Inside is een leuke actie RPG met een cartoonachtige stijl, maar er is niet veel anders over bekend: de helft van de trailer toont een traditionele avonturier-dude die grote en kleine monsters ontwijkt in een verscheidenheid aan omgevingen, terwijl de andere helft een verfijnde oudere heer laat zien die door de stad wandelt. Mysterieus dus! Wat we wel weten is dat het spel met succes Kickstarted is…en dat het oorspronkelijk in juni 2016 uitkwam. Na vele vertragingen is het onduidelijk wanneer het precies op PS5 zal aankomen – maar het zal een exclusieve tijd op de nieuwe console zijn voordat het naar PS4 en de pc gaat.

 

Astros Playroom

Dit is een PS5-game die je niet hoeft te kopen – hij wordt vooraf geladen met de console. Astro, die je misschien nog kent van de ‘Playroom VR’-game op PS4, keert eind 2020 terug, hoewel deze platfortgame gestript lijkt te zijn van VR-innovatie. In plaats daarvan fungeert het als een demo van de PS5 DualSense draadloze controller, volgens Sony. Het zal een leuke techneutendemonstratie zijn en het zal u geen geld kosten.

 

Pragmata

Dit is een ander aanbod van Capcom, maar we weten niet veel over Pragmata. De trailer van het spel toont een ruimteman die de wereld (en een klein meisje) beschermt tegen buitenaardse krachten, en het personage dat door verlaten futuristische straten loopt; het lijkt wel iets wat Hideo Kojima zou verzinnen. Het zal nog even duren voordat we Pragmata in handen krijgen, die in 2022 voor PS5 (en Xbox Series X) zal verschijnen.

 

FIFA 21

Schokkend genoeg komt FIFA 21 van EA Sports naar PS5. Het ziet er niet alleen mooier uit, maar verwacht ook snellere laadtijden en een slim gebruik van de haptische feedback van de DualSense-controller. EA is ook trots op de ‘uitgestelde verlichting en rendering’ voor extra realisme.

 

Cyberpunk 2077

CD Projekt Red heeft eindelijk bevestigd dat Cyberpunk 2077 naar PS5 komt. Degenen die de PS4-versie van de game kopen, kunnen deze op PS5 spelen zodra de next-gen console wordt gelanceerd door middel van backwards-compatibility – met een gratis update waarmee de graphics van de game worden geüpgraded.

Daarnaast heeft de ontwikkelaar op Twitter bevestigd dat een “latere upgrade naar Cyberpunk 2077, waarbij volledig gebruik wordt gemaakt van de next-gen hardware, ergens na de lancering gratis beschikbaar zal zijn”.

 

Madden 21

De grootste sportserie van EA in de VS komt dit jaar op PS5. Verwacht soortgelijke upgrades als in FIFA, met haptische feedback, snellere laadtijden en ongekend realisme in het uiterlijk van de spelers en de omgeving. Spatialized audio wordt ook aangeprezen als een serieuze upgrade voor de volgende generatie.

 

Quantum Error

Quantum Error is een”cosmic-shooter” FPS die je laatspelen als Captain Jacob Thomas, een brandweerman die naast zijn partner wordt gestuurd om de Monad Quantum Research Facility te onderzoeken. Hij is aangevallen door een onbekende entiteit. Komt naar zowel PS4 als PS5 in 2021.

 

Cris Tales

Beschreven als een “Indie loveletter aan de klassieke JRPG”, is Cris Tales een prachtig getekend actie-avontuur dat je in staat stelt om het pad, het heden en de toekomst tegelijkertijd te zien terwijl je over een donkere, sprookjesachtige wereld reist.

 

Sherlock Holmes: Chapter One

Sherlock Holmes, neem ik aan? Er zijn vele variaties van Sherlock Holmes spellen geweest, maar deze ziet een jongere versie van de detective die naar de Middellandse Zee reist om de waarheid achter de dood van zijn moeder te ontdekken. De beroemde detective maakt zijn PS5-debuut in 2021.

 

Dustborn

Dustborn is een single-player, verhaalvertellend, actie-avontuur dat je een team van buitenbeentjes door een verdeelde USA ziet leiden op een missie om een pakketje te vervoeren. Je kunt de game in handen krijgen als deze in 2021 voor PS5 (en PS4) wordt uitgebracht.

 

Planet Coaster: Console Edition

Planet Coaster: Console Edition wordt gelanceerd als een verbeterde versie voor PS5 en Xbox Series X, maar ook voor PS4 en Xbox One. Planet Coaster is een constructie- en management sim waarmee je je eigen pretpark kunt creëren. In eerste instantie is de game in “Summer 2020” naar “Holiday 2020” geduwd, met als gevolg de release op alle platformen tegelijk.

 

Control

Remedy Entertainment heeft zijn veelgeprezen bovennatuurlijke actie-avontuur, Control, bevestigd en komt naar PS5 en Xbox Series X. Meer weten we op dit moment niet, maar de studio heeft ons voorproefjes gegeven en we zullen er “later” meer over te weten komen.

 

Destiny 2

Destiny 2 komt naar PS5, heeft Bungie aangekondigd. Door de nieuwe Beyond Light uitbreiding op PS4 aan te schaffen kun je de PS5 versie ook gratis downloaden. Met een nieuwe uitbreiding die ook in 2022 komt, suggereert dit dat een volledige Destiny 3 nog enkele jaren op zich zal laten wachten.

 

Fortnite

Voor PS5 werd in mei 2020 een fortnite bevestigd. Het zal uitkoming bij de lancering, en spelers kunnen een soort visuele upgrade voor de game verwachten. Medio 2021 wordt de game ook gemigreerd naar Unreal Engine 5.

 

Warframe

Leyou Technology, het moederbedrijf van Warframe-ontwikkelaar Digital Extremes, heeft onthuld dat haar free-to-play online sci-fi shooter Warframe naar PS5 en Xbox Series X zal komen.

In een winstrapport van Leyou Technology, verklaarde het bedrijf dat het “voorbereidingen treft om Warframe uit te breiden naar meer platformen, zoals de volgende-generatieconsoles en andere apparaten”. Echter, er is geen indicatie van wanneer Warframe uit zal komen op PS5 of Xbox Series X.

 

Gothic

Na het meten van de interesse met een speelbare teaser, heeft ontwikkelaar THQ Nordic bevestigd dat het zijn cultklassieker van 2001 gaat remaken en naar PS5 gaat brengen.

Nordic is van plan om “zo getrouw mogelijk aan de oorspronkelijke ervaring te blijven” en de gameplaymonica te moderniseren, maar het heeft de fans ook beloofd dat het nauwlettend zal letten op de feedback van de speler van de speelbare teaser; de ontwikkelaar heeft al gezegd dat het gehoor vraagt om een “grittere en minder kleurrijke wereld”.

De ontwikkeling is echter nog in het beginstadium, en we mogen niet verwachten dat we het in 2020 zullen zien.

 

Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft heeft bevestigd dat het volgende hoofdstuk in de Assassin’s Creed-serie naar PS5 en Xbox Series X komt.

Assassin’s Creed Valhalla ziet spelers de rol van Viking raider Eivor op zich nemen, die hun clan van hun geboorteland Noorwegen naar de kusten van het Engeland van de Donkere Eeuwen leidt – met de hoop dat ze zich voorgoed zullen settelen. Maar het verzet van de Saksen zal het niet bepaald gemakkelijk maken.

Dit nieuwe Assassin’s Creed spel leunt meer op RPG-elementen, waardoor spelers nederzettingen kunnen bouwen en beheren, steden kunnen overvallen voor middelen, allianties kunnen vormen en zelfs hun karakter kunnen aanpassen.

We kregen onze eerste blik op Assassin’s Creed Valhalla tijdens de Xbox Series X gameplay onthulling op 7 mei, toen Ubisoft een nieuwe trailer voor de komende game uitbracht, maar het was een beetje een teleurstelling.

 

Rainbow Six: Siege

Ubisoft heeft aan Windows Central bevestigd dat het van plan is om zijn online tactische shooter, Rainbow Six Siege, vanaf de lanceringsdag (wanneer die lanceringsdag ook mag zijn) beschikbaar te stellen op PS5. Om te voorkomen dat vroege adoptanten van de volgende generatie hun Siege-vrienden moeten achterlaten, heeft Ubisoft ook gezegd dat de game cross-gen multiplayer ondersteunt, zodat PS5-eigenaren nog steeds met hun PS4-vrienden kunnen spelen.

 

Outriders

People Can Fly heeft bevestigd dat zijn aankomende co-op shooter Outriders uit zal komen op zowel PS5 en Xbox Series X in “Holiday 2020” (dus tussen oktober en december van dit jaar) – hetzelfde release venster dat we hebben voor beide next-gen consoles.

We weten nog niet veel over Outriders, maar de ontwikkelaar heeft het beschreven als “een co-op RPG shooter voor een nieuwe generatie die zich afspeelt in een origineel, donker en wanhopig sci-fi universum”.

 

The Lord of the Rings: Gollum

De Gollum-game van Daedalic, die in maart 2019 werd aangekondigd, is nu bevestigd voor PS5 en Xbox Series X.

De ontwikkelaar bevestigd aan Edge, dat The Lord of the Rings: Gollum een “prachtig next-gen avontuur” zal zijn. Eerder bevestigde Daedlic dat Gollum in 2021 zal verschijnen voor PC en “alle relevante console-platforms op dat moment”. Of de game cross-generation zal zijn (ook uitgebracht op PS4 en Xbox One) is echter nog niet bevestigd.

Maar waar zal het spel eigenlijk over gaan? Gollum is een actie-avontuur dat zich richt op het ring-geobsedeerde wezen. Volgens Daedalic vertelt de verhalende game “het verhaal van Gollum vanuit een nooit eerder vertoond perspectief… terwijl hij trouw blijft aan de legendarische boeken”.

 

Watchdogs: Legion

Voor het eerst aangekondigd op E3 2019, werd Watch Dogs Legion in eerste instantie bevestigd voor een release in maart 2020. Sindsdien heeft Ubisoft echter bevestigd dat het spel nu zal worden uitgesteld tot het volgende boekjaar dat loopt van april 2020 tot maart 2021, wat betekent dat Watch Dogs Legion een vertraging van slechts een maand of tot een jaar zou kunnen zien.

Deze vertraging maakte het echter waarschijnlijker dat Watch Dogs Legion op het PS5-platform zal lanceren. En dat is dus het geval. Dat nieuws werd officieel bevestigd door Ubisoft CEO Yves Guillemot aan het einde van 2019.

 

Battlefield 6

Electronic Arts heeft bevestigd dat Battlefield 6 in 2021 naar de Xbox Series X en PS5 komt.

In een gesprek met GameSpot zei EA dat Battlefield 6 zich zal richten op “nieuwe innovatie die door de volgende generatie platforms zal worden mogelijk gemaakt”. We tasten nog grotendeels in het duister over waar Battlefield 6 over gaat en of het ook beschikbaar zal zijn op de huidige generatie consoles, maar we kunnen niet wachten om meer te weten te komen.

 

Gods and Monsters

Net als Watch Dogs Legion, is Gods en Monsters een andere titel van Ubisoft aangekondigd voor PS4 op E3 2019 die is uitgesteld van de oorspronkelijke begin 2020 release in het volgende boekjaar.

We konden zien dat Gods en Monsters elk moment tussen april 2020 en maart 2021 werden uitgebracht en hebben nu de officiële bevestiging gekregen dat het naar de PS5 komt.

 

Rainbow Six Quarantine

Rainbow Six Quarantine werd voor het eerst bevestigd tijdens de persconferentie van Ubisoft E3 2019. Het heeft nooit een vaste datum gekregen, maar het is sindsdien uitgesteld tot het boekjaar 2020-2021.

Dus, terwijl we nog steeds geen releasedatum kennen, heeft deze vertraging de game dichter bij de PS5-lancering gebracht. En volgens Ubisoft CEO Yves Guillemot is het een van de vele games die officieel zijn bevestigd voor de next-gen console.

 

WRC 9

Het is officieel bevestigd dat de laatste versie van het FIA Wereldkampioenschap Rally officieel de Xbox Series X en PS5 zal halen. De racetitel wordt in september 2020 uitgebracht voor PC, Switch, Xbox One en PS4, maar zal ook uitgebracht worden op next-gen consoles.

“De introductie van de nieuwe generatie gameconsoles is een prachtige stap en we zijn blij dat WRC 9 de eerste rallygame zal zijn die beschikbaar komt voor gamers op dergelijke platformen”, aldus WRC Promotor-directeur Oliver Ciesla. Volgens de website van het spel, zal WRC 9 voorzien in rally’s in Kenia, Nieuw-Zeeland en Japan van de 2020 WRC-kalender, naast meer dan 400 km aan wegen van alle 13 geplande rondes van het 2020 seizoen.

WRC 10 en WRC 11 zijn ook bevestigd.

 

Dying Light 2

Tijdens een interview met Wccftech op de E3 2019 heeft ontwikkelaar Techland bevestigd dat Dying Light 2 is ingesteld voor next-gen consoles.

“Techland heeft altijd een oogje op het nieuwste nieuwe speelgoed!” Techland’s hoofd van de technologieafdeling, Pawel Rohleder, zei. “Om specifieker te zijn – ja, het plan is sinds het begin van de productie geweest om van Dying Light 2 een cross-generation titel te maken.”

 

Dirt 5

De racefranchise keert terug met Dirt 5 (gestileerde DiRT 5), die werd geïntroduceerd tijdens de Xbox Series X-gameplay onthullingvideo, kort daarna werd bevestigd deze ook uitkomt op PS5.

Dirt 5 zal zeker gaan om off-road racen op wereldwijde locaties zoals de vorige games in de serie. Hoewel we niet veel weten over de nieuwe titel, weten we wel dat de absolute toppers van de mannenstem, Nolan North en Troy Baker, allebei hun talenten zullen inzetten voor de game.

 

Chorvs

Chorvs is een andere game die werd geïntroduceerd tijdens de Xbox Series X-gameplay onthullings video, maar de officiële YouTube-trailer bevestigde dat het ook op PS5 (en PS4) komt.

De futuristische schietgame voor sterrenvechters volgt Nara terwijl ze haar gevoelige schip Forsaken bestuurt om de cultus waartoe ze ooit behoorde te vernietigen. Ziek! De beelden roepen het humeurige rode licht van Control op, maar het gevecht voelt als Everspace en andere space shooters in arcade stijl.

 

Vampire: The Masquerade

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 was al aangekondigd voor de huidige consoles, maar een nieuwe trailer werd onthuld tijdens de Xbox Series X gameplay. Inmiddels is sinds de Youtube-trailer ook bekend dat deze uit zal komen voor PS5.

Spelers kruipen in de huid van een vampier in de wereld van de duisternis, waar ondoden zoals jullie de mogelijkheid hebben om binnen te komen, te jagen en gruwelijk veel mensen te doden. Plots, schema’s en actie zullen de machtsbalans in een veranderende wereld veranderen.

 

Scarlet Nexus

De geanimeerde Scarlet Nexus werd voor het eerst onthuld tijdens de eerste Xbox Series X-gameplay onthullings video in mei, maar uitgever Bandai Namco kondigde al snel aan dat de game ook naar PS5 zou komen (en PS4, wat dat betreft).

De futuristische actiegame volgt een mensheid die wordt belegerd door mutanten (die er zeker uitzien als bloembakken met poten) die alleen met paranormale krachten kunnen worden bestreden. Met andere woorden, het beste deel van Control in een gestileerde anime-setting. Bandai Namco bevestigde dat dit de eerste is in een nieuwe franchise (waarschijnlijk onder voorbehoud van het succes) die wordt gecreëerd door talent uit de Tales Of-serie.

 

Geruchten over PS5-games

Death Stranding

Hideo Kojima en Sony zijn nogal stil over de vraag of we Death Stranding als een PS5-game zullen zien. Death Stranding is al gelanceerd op de PS4, maar in een interview met Wired liet Sony’s Mark Cerny doorschemeren dat we de titel ook op PS5 zouden kunnen zien.

Op de vraag van Wired over de overgang van PS4 naar de volgende generatie en hoe Death Stranding in dit proces zal passen, gaf Cerny een ‘zwangere pauze’ en een glimlach voordat een woordvoerder de game voor PS4 zou uitbrengen. Het is niet bepaald een bevestiging, maar de reactie van Cerny heeft zeker de speculatie aangewakkerd dat Death Stranding ook een next-gen release zal zijn.

 

Ghost of Tsushima

SuckerPunch’s historische open wereld avontuur brengt spelers terug naar Feudal Japan, nu hebben we een veel duidelijker beeld van wanneer dat zal gebeuren. Tijdens de Game Awards 2019 onthulde SuckerPunch dat Ghost of Tsushima op 17 juli 2020 in de winkels zal liggen, wat betekent dat het wachten bijna voorbij is.

Dat betekent dat de game voor de PS5 zal uitkomen, maar gezien hoe mooi de graphics tot nu toe zijn geweest, zouden we niet verbaasd zijn als de game op de nieuwe console van Sony wordt gelanceerd. Toch hebben we nog geen woord gehoord van Sony over de vraag of Ghost of Tsushima een PS5-game wordt.

 

The Last of Us: Part 2

The Last of Us: Part 2 is al uitgebracht voor PS4, maar we denken dat het een veilige veronderstelling is dat alle Sony-releases die in 2020 worden uitgebracht (of die in 2020 moeten worden uitgebracht) waarschijnlijk cross-gen titels zullen zijn.

Het lijkt een beetje vreemd dat Sony aan het einde van de levenscyclus van de console een van de meest verwachte vervolgtitels voor alleen de PS4 uitbrengt. We denken dus dat het een veilige gok is om aan te nemen dat Joel en Ellie de weg naar de PS5 zullen vinden en meteen een van de beste PS5-games zullen worden.

 

Starfield

Bethesda heeft heel wat projecten in de maak, maar degene waar we het minst van weten is Starfield. Het enige wat we tot nu toe weten is dat Starfield het eerste nieuwe IP-project van de gaming gigant is in 25 jaar en dat het een single player RPG zal zijn die zich in de ruimte afspeelt.

Omdat we alleen een aankondigingstrailer hebben gezien, verwachten we dat Starfield pas in 2020 zal uitkomen, wat betekent dat het in het hoofdvenster zal landen om een PS5-game te worden. Bethesda heeft niet laten glippen als dit het geval zal zijn, maar het lijkt waarschijnlijk dat we Bethesda’s melkwegstelsel op de volgende generatie console zullen vinden.

 

The Elder Scrolls 6

Zoals we al zeiden, is Bethesda sinds E3 2018 behoorlijk druk bezig achter de schermen. Niet alleen staat Starfield op de kaart, ook de langverwachte Elder Scrolls 6 is bevestigd.

Bethesda’s Todd Howard heeft al verklaard dat The Elder Scrolls 6 pas na Starfield uitkomt. Het zal dus nog even duren voordat we ons weer in Tamriel wagen, waarschijnlijk op de volgende generatie consoles.

 

Grand Theft Auto 6

Ja, we zijn hier een beetje hoopvol – vooral omdat Grand Theft Auto 6 niet is aangekondigd door Rockstar Games. Maar het is bijna zeker dat we een nieuwe release zullen zien in de Grand Theft Auto serie, en dat zal nog wel even duren.

Daarom is het waarschijnlijk dat een releasedatum in de volgende generatie zal vallen, waardoor GTA 6 een PS5-game wordt.

 

Final Fantasy 7 Remake

Nogmaals, over Final Fantasy 7 Remake is niet bevestigd dat het een PS5-game is, maar is wel exclusief voor PS4 uitgebracht – een Xbox One en een PC-uitgave zal waarschijnlijk in de toekomst worden uitgebracht.

Gezien de leeftijd van de PS4 en het ambitieuze karakter van de game lijkt Final Fantasy Remake een release op PS5 niet uit te sluiten. Verwacht wordt ook dat Final Fantasy 7 Remake Part 2 op het next-gen platform van Sony zal uitkomen.

 

God of War 2

God van de oorlog 2 is niet officieel bevestigd – maar we hopen dat het komt

Het is twee jaar geleden dat de veelgeprezen God of War-reboot exclusief op PlayStation 4 werd gelanceerd, maar we kijken nu al naar de toekomst.

Ondanks het feit dat Sony op het onderwerp blijft steken, betekent het succes van God of War dat er waarschijnlijk een vervolg komt (misschien een andere God of War 2?). Daarnaast heeft Sony Santa Monica voor een aantal rollen in zijn teams een lijst met vacatures geplaatst – waarbij één lijst duidelijk de God of War-reboot vermeldt.

Het is dus zeer waarschijnlijk dat God of War 2 uit zal komen op PS5.

 

No Comments

Leave a Reply

vier × 1 =

FIFA 21, wat kunnen we verwachten van de nieuwe game?fifa 21

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten