Beter worden in Call of Duty Warzone? Hier 20 tips!

May 25, 2020
May 25, 2020 proplayers2

Wil jij beter worden in Call of duty Warzone? Check dan hier onze tips!

Call of Duty Warzone is een battle royale mode, het zal daarom verschillende elementen hebben die vergelijkbaar zijn met andere soortgelijke games. De game-zone krimpt hierbij ook met een ring van dodelijk gas. Ook kun je loot vinden, je verstoppen in gebouwen, open plekken oversteken en enemies vinden en verslaan. Er zijn ook nog genoeg nieuwe dingen, die gaan we hieronder allemaal even langs.

Call of Duty Warzone, wat moet je weten als een beginner:

Laten we eerst even de basis van het spel uitleggen. In Warzone word je in een last-man-standing battle geplaatst met in totaal 150 spelers, meer dan de gewoonlijke 100 van Fortnite en PUBG. Je zit normaal gezien in een squad met nog twee anderen.

Overleef je het tot je de laatste levende squad bent, ookal ben je dat alleen, dan win je de game. Maar, dat klinkt makkelijker dan het lijkt. Er zijn natuurlijk 147 anderen die precies hetzelfde willen.

Naast de basis, is het belangrijk om te weten dat je, ja, alweer, in een vliegtuig begint die over de map vliegt. Je kunt dan de in-game map checken om te kijken waar het vliegtuig langs vliegt. Zo kun je plannen waar jij en je squad willen landen en wanneer je dus uit het vliegtuig moet springen. Op het moment dat je springt, begint de strijd om het langst te overleven. Zorg er in ieder geval voor dat je in de cirkel blijft, het giftige gas doodt je namelijk binnen enkele seconden. Zorg er ook voor dat je niet gedood wordt door andere spelers. Kort samengevat: zorg ervoor dat je niet doodgaat, zo maak je de beste kans om te winnen.

beter worden in call of duty warzone

Wat is er anders dan andere battle royale-games?

Warzone is net even wat anders dan andere games uit het genre zoals PUBG, Fortnite en Apex Legends. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

 • Weapon attachments horen niet bij de loot – je moet nog steeds looten wanneer je landt, maar je begint al met een pistool, dat is al meer dan bij andere games!
 • Je kunt classes die je al gemaakt heb kiezen bij een loadout-drop waarmee je meteen alles hebt wat je nodig hebt.
 • Er zijn killstreaks – dezelfde als in Call of Duty multiplayer – waarmee je bijvoorbeeld airstrikes of helicopters in kunt roepen.
 • Loot is vooral te vinden in chests, net als in andere games. Er is bijna niks te vinden op de grond, als je al iets vindt, is het waarschijnlijk niets bijzonders.
 • In-game zijn er nog mini-missies, contracts. Deze kun je vinden en completen om wapens en andere dingen te verdienen.
 • Je kunt respawnen! Tenminste, soort van. Dat leggen we zo verder uit!

Tips om beter te worden in Call of Duty Warzone

Net als alle andere battle-royales, kan Warzone nogal veel zijn om ineens te begrijpen. Zeker nu Warzone wat meer overlappende aspecten heeft dan de meeste andere games! Hieronder vertellen we je wat handige tips die we tot nu toe uit de game gehaald hebben.

beter worden in call of duty warzone

Algemene tips en de basis

 1. Je kunt schieten terwijl je nog in de lucht hangt. Open je parachute en doe hem daarna weer dicht, je hebt dan automatisch je wapen vast, hiermee kun je zowel enemies in de lucht als op de grond beschieten terwijl je naar beneden duikt. Vergeet alleen niet je parachute weer open te maken!
 2. Je kunt je parachute zo vaak gebruiken als je wil! Anders dan PUBG of Fortnite, kun je je parachute vaker openen wanneer je uit het vliegtuig, of van gebouwen springt. Dat is dus makkelijk om snel van plek naar plek te komen.
 3. De ‘cirkel’, ofwel de safezone waarin je niet doodgaat door het gas, gemarkeerd door een witte cirkel op de map, beweegt in kleinere stappen dan bij de meeste andere games. De eerste driekwart van de game zal je waarschijnlijk niet volledig buiten de game staan. Je zult dus, als je in de cirkel staat, lang veilig zijn.
 4. Iedere speler kan terugkomen in het spel, via de Gulag. Wanneer je doodgaat, zul je in een 1v1 game geplaatst worden, degene die wint zal terugkeren in de actie, dichtbij zijn squad. Je kunt hier maar één keer terecht komen. Daarnaast kun je ook een self-revive in de in-game store en kan je squad je terugkopen via een van de aangewezen in-game stores op de map. Wanneer je dood bent kun je dit doorgeven aan je teamgenoten
 5. Er zijn, zoals net al genoemd, in-game stores! Deze zijn gemarkeerd als kleine winkelwagentjes. Met cash, die je gevonden en verdiend hebt door kills te maken en te looten, kun je armour plates, een self-revive optie en andere dingen kopen.
 6. Zorg ervoor dat je je cash zo snel mogelijk uitgeeft. Self-revive is het enige wat echt belangrijk is om te kopen, dat kost $4500. Daarna kun je zelf kiezen wat je ermee doet. Zorg er alleen voor dat je niet te lang wacht, als je doodgaat, ben je het namelijk kwijt. Ook als je terugkomt via de Gulag. Sparen heeft niet echt zin, tenzij je echt weet wat je wil hebben.
 7. Begin aan wat contracts vroeg in het spel. Zodra je wat geloot hebt, vind dan wat contracten, gemarkeerd door een kleine target of een vlag-icoon, die je gunstige rewards geven voor meestal simpele objectives. In het begin zijn alle spelers nog verspreid op de map en is het makkelijk om voor de beloning te gaan. Daarnaast helpt het plaatsen van bounties op enemies en het markeren van chests als objectives sowieso bij het spelen!
 8. Het gas beweegt snel, en doet best veel damage. Het is dus niet zo dat je net als bij andere games een tijdje stiekem in het gas kunt blijven hangen, dus, zorg dat je er snel uit komt. Als je graag lang aan de rand van de cirkel rondhangt, waar we zo meer over vertellen, houd dan goed in de gaten wanneer de cirkel krimpt en voorkom dat de cirkel je inhaalt.
 9. In de pre-game kun je voor XP spelen. In deze pre-game, de opwarmronde voor de game begint, kun je ook weapon XP veramelen waarmee je je wapens kunt customizen. Deze pre-game, waar iedereen in zit is goed om even te oefenen voordat de strijd losbarst.
 10. Items zijn gekleurd op basis van hoe zeldzaam ze zijn, dat zegt vaak veel over hoe goed ze zijn. Wit komt vaak voor, groen komt minder vaak voor, blauw is zeldzaam, paars is epic en oranje is legendary. Hiermee kun je ook zien hoeveel attachments er op het wapen zitten, er kunnen er wel vier op zitten!

beter worden in call of duty warzoneGeavanceerde Warzone tips en strategieën om te winnen

 1. Hoge gebouwen zijn top om te campen en er zijn goede combinaties om het nog effectiever te maken. Gebruik een scouting contract, deze geeft je rewards wanneer je een bepaald gebied beschermt dat in het gebied van de krimpende cirkel ligt. Vind een hoog gebouw dichtbij dat gebied, gebruik een wapen met een scope en zet claymores bij de deur op het dak. Sommige gebouwen zijn wel dertien verdiepingen hoog en geven goede mogelijkheden om het gebied goed te overzien. Je kunt hier snipen, enemies markeren, en zelfs naar beneden parachuteren als het nodig is!
 2. Aan de andere kant kan heen en weer snipen, tenzij je een echte pro bent, zonde van de tijd en energie zijn. Bij een lange snipe-battle zul je snel door je ammo en shield-plates heen raken, terwijl anderen misschien wel healen en weggaan. Begin alleen zo’n battle als je in het voordeel bent, zo’n voordeel heb je vaak als je hoog op een dak zit.
 3. Rond de rand van de cirkel hangen is een tactiek die grote risico’s met zich meebrengt, maar ook heel goed kan werken. Het risisco dat je loopt is het gas dat je achterna zit en je snel kan doden. Het garandeert je alleen wel dat er niemand achter je zit. Land aan de rand van de map, loot op een veilige plek, en loop steeds een stukje verder naar de binnenkant van de map, zo is de kans dat je ver in de game komt erg groot.
 4. Wees agressief wanneer je enemies ziet. Warzone is grotendeels een psychologisch spel, een overvloed van op-iemand-af-vliegende kogels kan genoeg zijn om enemies te laten schrikken. Het is makkelijker om naar enemies te rushen dan een bepaalde positie te behouden, je moet wel slim zijn met cover en of je goed te zien bent. Wees in ieder geval niet bang om het gevecht aan te gaan.
 5. Pas je gedrag aan op welke gear je hebt. Wat we net zeiden over agressief spelen heeft natuurlijk geen zin wanneer je een sniper hebt en een gevecht op korte afstand aangaat, of je een SMG gebruikt voor een gevecht op lange afstand. Ieder wapen heeft echt zijn eigen manier om gebruikt te worden.
 6. “Hot drop’’ om te oefenen. Wanneer je al veel Modern Warfare multiplayer hebt gespeeld, zal dit natuurlijk in je voordeel werken, maar de afstanden en omgevingen in Warzone zijn toch net even anders. Wanneer je de normale vuurgevechten wil oefenen, drop dan in drukke gebieden, meestal in het midden van de map. Hier zullen veel mensen droppen waarmee je de strijd kunt aangaan. Dit is een goede manier om te oefenen, maar een wat minder goede manier om ver te komen, tenzij je heel goed bent, of wat geluk hebt.
 7. Gebruik je self-revive niet in het gas, tenzij je heel dichtbij de uitgant bent. Je zult namelijk alsnog snel doodgaan door het gas, heel handig is het dus niet. Ga daarom eerst eens naar de Gulag en probeer daarmee terug in de game te komen. Of vraag je vrienden je terug te kopen!
 8. Leer hoe de map in elkaar zit. Als je een beetje weet waar je wat kunt verwachten heb je al meteen een voordeel ten opzichte van een hoop anderen. Er zijn een hoop kleine dingen waar je achter kunt komen (wist je bijvoorbeeld dat je via een kabel in een lichtschacht naar boven- en beneden kunt gaan?). Dus, leer de map een beetje uit je hoofd en je hebt al meer kans om te overleven!
 9. Gebruik wat je hebt. Het is erg moeilijk om Warzone helemaal alleen te winnen, je kunt het natuurlijk proberen door ‘’auto fill’’ uit te zetten in het menu voor de game. Het beste wat wij voor elkaar hebben kunnen krijgen is derde worden. Wanneer je met een squad bent, kun je je geld delen om items te kopen, je kunt spullen droppen voor anderen en enemies markeren voor elkaar. Net als veel andere games, is het het leukst om met vrienden te spelen.
 10. Wil je echt beter worden in Call of Duty Warzone? Speel dan online toernooien, hierdoor speel je tegen de beter spelers op de markt. Door tegen betere spelers te spelen, zal je niveau ook stijgen.

Heb je de tips onder de knie? Speel dan mee met een van onze online Call of duty Warzone toernooien!

 

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact

Menu

Ons verhaal
Impressie
Diensten
Team Pro Players
Contact
Rebblers

Info

E-mail: info@proplayers.nl
Bank: NL49INGB0006932504
Btw-nummer: NL855646093B01
KvK-nummer: 64388395

 • Kantoor Tilburg
  Enthovenseweg 6
  5017 JP Tilburg
 • Kantoor Waalwijk
  Duikerweg 5c
  5145 NV Waalwijk
 • Telefoon
  Dave: 06 41458700
  Nigel: 06 24927066

Pro Players © 2022 – Alle rechten voorbehouden.

Contact